Főoldal > Vélemény anyagok
Merjünk nagyot álmodni
2012.08.11. |

Gondból, bajból van éppen elég. A reményvesztettség, a szegénység, megannyi vállunkra nehezedő probléma – csoda-e hát, ha olykor erőt vesz rajtunk a kicsinyhitűség, a borúlátás, s mintha már magunk sem hinnénk, hogy képesek vagyunk felülemelkedni a kilátástalanságon, és kezünkbe venni sorsunk irányítását?


Szolidaritás
2012.07.02. |

Mindannyiunknak fel kell sorakozni az igazságtalanul megvádoltak mögé! – ez most a jelszó.


Kisebbségi testvérharc, többségi győzelem - Választási Reflexió

Szatmár és Maros, Szászrégen vagy Zsombolya nem az RMDSZ vesztesége, hanem elsősorban az érintett magyar közösségeké. Hiszen e választás tétjét - a látszat ellenére - nem a magyar-magyar, de sokkal inkább a magyar-román verseny kimenetele képezte.


Lecsó

Engedje meg az olvasó, hogy most kivételesen Tőkés Lászlónak ajánljunk egy örömhírt. Vasárnap eldőlt, hogy brüsszeli képviselőnk a következő években sem fog unatkozni.


Léggömbök

Egyáltalán nem beszélünk róla, pedig nem árt legalább megemlíteni: Romániában 97 párt, szövetség, egyesület és más alakulat indult a vasárnapi helyhatósági választáson, mindemellett pedig külön választási kódot kaptak a függetlenek.


Pászkány Árpád: „Aki nem megy el szavazni, nincs joga hozzászólni”

Pászkány Árpád üzletembert, a kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapat tulajdonosát arról kérdeztük, miként értékeli az idei helyhatósági választási kampányt, hogyan látja a város elmúlt évekbeli, és várható gazdasági helyzetét.


Hogyan tegyük nevetségessé a magyar ügyet?

Ha a legkisebb magyar párt logikájával gondolkoznék, akkor ma délben 12 órakor a Mátyás szobor előtt kikiáltanám a területi autonómiát. Holnap is, majd holnapután is!


Kullancsok

"A csipkelődés, a sárdobolás, a földbe döngölés, az erőltetett szellemeskedés – akár a valós, akár a virtuális világban – nem pótolja annak a helyi demokráciának a megteremtését, amely nélkül nem képzelhető el semmiféle autonómia."