Főoldal > Vélemény anyagok
Demokratikus díszletek

A szociáldemokrata-liberális szövetség nem sokat tétovázik: minden lehetőséget ki akar használni az őszi választásokig, hogy a következő esztendőkre a maga felé billentse a mérleg nyelvét, és nem is akárhogyan:


Kampányarc
Kampányarc

Tőkés László elmarasztalta a bihari református papokat azért, mert úgymond akarva- akaratlanul az RMDSZ-nek kampányolnak. Az E- képviselő a rá jellemző politikai éleslátással leírását adta az RMDSZ rafinált kampánystratégiájának, amelynek révén gyanútlan lelkészek kampányarcukat adták, hogy önkéntelenül is segédkezet nyújtsanak az „UDMR-nomenklatúrának” azért, hogy „hatalmi céljait és idegenkezűségre valló célkitűzéseit” elérhesse.


Program helyett propaganda
2012.05.10. | Aktuálpolitika

Mindössze 53 oldal a Ponta–kormány programja, amely inkább választási propaganda, mintsem koherens gazdasági, társadalmi tervezet. A romániai kisebbségekről pedig szó sem esik benne.


Kanyar a terepversenyen
2012.05.09. | Aktuálpolitika

Victor Ponta nem csupán azt helyezte kilátásba, hogy kormányának első intézkedései között szerepel a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Intézet önálló magyar (és angol) tagozatának létrehozására vonatkozó kormányrendelet visszavonása, annak minden következményével egyetemben, hanem arról is beszélt: ahol arra szükség van, leváltják a prefektusokat.


Árulók
2012.05.09. | Aktuálpolitika

Általános meglepetést okozott, amikor egy hete az Ungureanu-kormány éppen a kisebbségi frakció pálfordulásán bukott meg. Utóbbi fejlemény több vonatkozásban is érthetetlen.


Liberális metamorfózis

Érvényteleníteni akar a kormány egy olyan kisebbségi jogot, amelyet a romániai magyarság már megszerzett.


Fát gyümölcséről
2012.05.02. | Aktuálpolitika

Gyűlölettel teli világunkban sem olvasni mindennap olyan kemény és elítélő sorokat, mint abban a közleményben, amelyet a két vetélytárs (bár lenne két testvérpárt) bocsátott ki az RMDSZ kormányzati bukásáról.


Új egység, levitézlett arcokkal
Új egység, levitézlett arcokkal

A politika nem csak kommunikáció kérdése, szükség van tartalomra, vagyis munkára, eredményekre és tettekre is. Ezt a kis részletkérdést felejtik el a megújulást és az összefogást hirdető, de a gyakorlatban semmibe vevő barátaink.