A szenátus plénumában bírálta az RMDSZ a munkaügyi miniszter tevékenységét

2020.06.09. | Szenátus
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A szenátus plénumában bírálta az RMDSZ a munkaügyi miniszter tevékenységét

A járvány ideje alatt külföldről hazatérő állampolgárok munkapiaci elhelyezésére nem nyújtott megoldást a munkaügyi miniszter, és a szükségállapot ideje alatt külföldre utaztatott vendégmunkások körül kialakult helyzetet elfogadhatatlanul kezelte, hívta fel a figyelmet a szenátus plénumában Derzsi Ákos. 

A szenátus plénuma kedden a munkaügyi miniszter ellen benyújtott indítványról vitázott és szavazott.

Derzsi Ákos, a szenátus munkaügyi bizottságának tagja továbbá azért is bírálta a tárcavezető tevékenységét, mert nem adott választ a megbetegedett kórházi dolgozók helyzetére. „A hatályos törvények értelmében munkahelyi balesetnek számít, ha egy kórházi alkalmazott - a munkahelyi körülmények miatt - a munkavégzés következtében betegedik meg. Eljárást kell minden esetben indítani, és kárpótolni azokat, akik a koronavírus ellen harcolva betegedtek meg. Kárpótolni kellene ugyanakkor azokat a családokat is, amelyeknek valamely tagja elhunyt a munkahelyi megbetegedés következtében” – mondta el Derzsi Ákos.

Az RMDSZ szenátora arra szólította fel a miniszter asszonyt, hogy nyújtson egy pontos kimutatást arról, hogy hány ilyen esetet vizsgáltak ki, és milyen intézkedéseket rendelt el ez ügyben.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.