Antal István: a környezetvédelmi minisztérium bonyolultabbá tette az adminisztratív eljárásokat

2016.09.21. | Képviselőház , Környezetvédelem , Kormány
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Antal István: a környezetvédelmi minisztérium bonyolultabbá tette az adminisztratív eljárásokat

Politikai nyilatkozatban nehezményezte Antal István, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselője a Környezetvédelmi minisztérium azon rendeletét, amely értelmében az energianövényekből származó biomassza hitelesítését az erdőrendészeti hivatal helyi kirendeltségeinek hatáskörébe helyezték át, amely kellő visszásságot okoz a szakmában dolgozóknak.

Elfogadhatatlan, hogy egy újabb túlkapásnak vagyunk tanúi, hiszen a minisztérium ezen rendeletével tovább bonyolítja az adminisztratív eljárásokat. Számomra érthetetlen, hogy a mezőgazdasági energianövényekkel az erdőrendészet foglalkozzon. Ez idáig a megyei mezőgazdasági igazgatóságok foglalkoztak ezzel” – mutatott rá Antal István.

A székelyföldi törvényhozó elmondta, hogy az elmúlt 8 évben az energianövények termesztése lendületnek indult, azonban számos bürokratikus akadályba ütköznek a magánbefektetők és a szakmai egyesületek.  Antal képviselő továbbá emlékeztette politikai nyilatkozatában a környezetvédelmi minisztert arra is, hogy 5 éve dolgozta ki az energianövényekre vonatkozó törvénytervezetét a Szövetség és iktatta azt a képviselőházban, azonban a jogszabály-tervezet elvesződött az adminisztratív eljárások során.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.