Antal István: mielőbb tisztázni kell a volt Kisipari Szövetkezetek Egészségügyi és Nyugdíjbiztosítási Házának (CASCOM) vagyonát

2015.04.01. | Egészségügy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Antal István: mielőbb tisztázni kell a volt Kisipari Szövetkezetek Egészségügyi és Nyugdíjbiztosítási Házának (CASCOM) vagyonát

A volt Kisipari szövetkezetek egészségügyi és nyugdíjbiztosítási házának (CASCOM) vagyonáról érdeklődött Antal István, az RMDSZ Hargita megyei képviselője abban a hivatalos kérdésben, amelyet a kormányfőnek, illetve a munkaügyi miniszternek címzett. Antal István a jogtalanul eltulajdonított vagyon tisztázását szorgalmazta ezúttal is.

A Hargita megyei törvényhozó számos politikai nyilatkozatban emelt hangot ezidáig a volt kisipari szövetkezetek egészségügyi és nyugdíjbiztosítási házának vagyonkezelését érintő ügyében. Mint az ismert, a volt kisipari szövetkezetek egészségügyi és nyugdíjbiztosítási háza ötven éven keresztül képezte kisipari szövetkezetek országos hálózatának nyugdíjalapját. „Ez azt jelenti, hogy a szövetkezetekben dolgozó személyek magánnyugdíjalapjáról beszélünk. A kormányfőnek és a munkaügyi miniszternek címzett dokumentumban, azzal a kérdéssel fordulok az illetékes személyek fele, hogy nyugdíjalap által felhalmozott vagyont hogyan lehetne visszajuttatni az országos nyugdíjpénztárba, hiszen ez ügyben nem történt előrelépés” – fogalmazott Antal István képviselő, aki úgy véli, hogy amennyiben a CASCOM vagyonát tisztáznák és azt az állami szociális támogatások költségvetésébe utalnák át, számos problémát orvosolnának.

 

Nem lehet tíz év után elévültnek minősíteni ezt a bűncselekményt, de ennek a kérdésnek az újratárgyalása lehetőséget teremtene arra, hogy a nyugdíjalap vegye át ennek az óriási vagyonnak a kezelését, úgy, ahogyan azt a törvény annak idején megszabta. Ez lehetőséget teremtene arra, hogy kiegészítsék és megemeljék a nyugdíjakat”- ismertette a képviselő. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.