Balesetet okozhat az utak és vasutak mellett felnőtt növényzet – a szállításügyi miniszterhez intézett kérdést Korodi

2016.09.06. | Képviselőház , Infrastuktúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Balesetet okozhat az utak és vasutak mellett felnőtt növényzet – a szállításügyi miniszterhez intézett kérdést Korodi

Az európai és országutak, valamint a vasút mentén elhanyagolt állapotokra hívta fel a figyelmet Korodi Attila parlamenti képviselő Sorin Petru Bușe szállításügyi miniszterhez intézett kérdésében szeptember 6-án, kedden Bukarestben. Az RMDSZ Hargita megyei képviselője hangsúlyozta: az útpadkák, a sáncok, illetve a vasúti sínek mente Hargita megyében évek óta katasztrofális állapotban van – nem kaszálják, nem takarítják, nem gyűjtik össze a letört ágakat –, és ez számos balesetet okozott már.

Korodi Attila felszólalásában rámutatott, hogy a növényzet elburjánzása egészségügyi veszélyekkel is jár, lévén hogy számos allergén elszaporodásának ad teret.

A Hargita megyei parlamenti képviselő arra kérte a szállításügyi minisztert, hogy ismertesse az Országos Útügyi Igazgatóság és a Román Állami Vasút (CFR) erre vonatkozó belső rendszabályzatát, valamint azt, hogy milyen gyakorisággal tisztítják az útpadkát, az árkokat és a vasúti sínek mentét. Továbbá pontos leírást igényelt arra vonatkozóan is, hogy az úttesttől és a vasúti sínektől mekkora távolságig kaszálandóak és takarítandóak a fent említett területek. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.