Jóváhagyta a 2017-es pályázati programokat a Maros Megyei Tanács

2017.04.12. | területi hírek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Jóváhagyta a 2017-es pályázati programokat a Maros Megyei Tanács

A Központi Fejlesztési Régió április 3-án értesítette a Maros Megyei Tanácsot, hogy a Kultúrpalota és a Természetrajzi Múzeum felújítására leadott uniós pályázatok a szerződéskötést megelőző szakaszba jutottak. A megyei önkormányzat 2016. november 25-én nyújtotta be a két pályázatot a regionális operatív program 5-ös prioritási tengelyének a kulturális örökség restaurálására vonatkozó kiírására.

A szerződéskötéshez a megyei tanácsnak különböző dokumentumokat kell átutalnia a Központi Fejlesztési Régió Ügynökségének, a regionális operatív program menedzsment hatóságának. Többek között szükséges egy tanácshatározat, amellyel az önkormányzat jóváhagyja a projekteket, illetve a beruházás költségvetését az elbírálás során kért módosításoknak megfelelő végleges változatban. Az egyik módosítás az ÁFÁ-ra vonatkozott, amelyet a korábbi 20 százalékos értékről 19 százalékra kellett csökkenteni, illetve  át kellett csoportosítani egyes költségvetési tételeket. Az április 12-i tanácsülésen ezeket a módosításokat hagyta jóvá a megyei tanács.

A Kultúrpalota felújítását célzó beruházás összértéke 6.515.142,94 lej áfával, ebből mintegy 6 millió lej az igényelt vissza nem térítendő támogatás, a Természetrajzi Múzeum felújítása 11.273.740,87 lej, amelyből 9.201.073,18 lej az igényelt vissza nem térítendő támogatás. A projektek megvalósítási ideje 64, illetve 67 hónap.

Az április 12-i rendkívüli tanácsülésen, az önkormányzat elfogadta a 2017-es pályázati programokat is, amelyek keretében a megyében bejegyzett civil szervezetek igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a következő területeken: kulturális, egyházi, sport, szociális és ifjúsági projektekre.

A 2017-es pályázati alap 2.300.000 lej, amelyből a kulturális, szociális és egyházi projektekre területeként 600.000 lej van elkülönítve, a sport tevékenységekre 400 ezer lej, illetve 100 ezer lej az ifjúsági alapba kerül. Az elfogadott pályázati programok még meg kell jelenjenek a Hivatalos Közlönyben, a pályázati kiírások és útmutatók ezt követően, legkésőbb április végéig kerülnek fel a megyei tanács honlapjára. A pályázók a kiírások megjelenésétől számított 30 napon belül kell előkészítsék és benyújtsák a támogatási kéréseiket.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.