Moldován József: a municípiumokon áthaladó országos utak felújítása a Romániai Országos Országút és Autópálya Társaság kötelezettsége lett

2015.06.17. | Infrastuktúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Moldován József: a municípiumokon áthaladó országos utak felújítása a Romániai Országos Országút és Autópálya Társaság kötelezettsége lett

A Szövetség kezdeményezésére a Romániai Országos Országút és Autópálya Társaság (CNADNR) köteles felújítani, illetve beruházni azon nemzeti útszakaszokon, amelyek municípiumokon haladnak át” – ismertette Moldován József, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselője, a módosító-javaslat kidolgozója a Képviselőház szerdai, június 17-i ülésén a végszavazáson elfogadott jogszabály egyik hozadékát.  

A Kormány 43/1997 sürgősségi rendeletét gyakorlatba ültető 116/2010-es jogszabály a Parlament Alsóházának június 17-i ülésén került napirendre. Moldován József képviselő május elején nyújtotta be jogszabálymódosító-indítványát, amelyet a szakbizottság is pozitívan véleményezett.

 

Ezáltal megoldódnak azok a félreérthető helyzetek, hogy kinek a kötelessége felújítani azokat az országos útszakaszokat, amelyek városokon haladnak át. A megszavazott törvény értelmében az utak felújítására vonatkozó kötelezettség átkerül a Társasághoz. A munkálatok ideje alatt a Társaság átveheti az utak igazgatásával járó feladatokat is, majd a munkálatok befejezését követően visszaadja ezt a városnak” – fogalmazott Moldován, majd hozzátette, hogy az út övezetében található víz-szennyvízcsatorna vezetékekre a Társaság nem vethet ki illetéket, amennyiben az háztartásokat szolgál ki.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.