Főoldal > Hírek
Kolozsváron gyűjtött aláírásokat az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára Vincze Loránt

A kolozsvári Györgyfalvi negyedben, valamint magyar civil szervezetek irodáiban gyűjtött aláírásokat az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára Vincze Loránt képviselőjelölt Kolozsvár alpolgármestere, Oláh Emese és az RMDSZ városi szervezetének önkéntesei társaságában szerdán.

Újabb lépést tett az RMDSZ a gördülékenyebb tankönyv-ellátás érdekében
2019.03.06. | Oktatásügyek

Felgyorsul a tankönyvírás folyamata, így időben kerülhet a tananyag a diákok asztalára. Továbbá törvénybe foglaltuk, hogy a magyar szerzőknek nem kell románra fordítaniuk az általuk szerkesztett tankönyveket.

Az európai ipart védeni kell a tisztességtelen versenytől

Az európai ipart meg kell védeni a tisztességtelen versennyel szemben, hangsúlyozta Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője, aki az EP Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságának (INTA) alelnökeként kedden a témához kapcsolódó vitát moderált. Az Európai Parlamentben bemutatták az európai ipar képviselői által megfogalmazott manifesztumot, amelyben a nemzetközi kereskedelemben tapasztalt tisztességtelen verseny ellen és az uniós kereskedelmi védelmi eszközök  alkalmazása mellett érvelnek.

Egységesen lépnek fel a Minority SafePackért Európa legfontosabb kisebbségvédelmi szervezetei

Vincze Loránt FUEN-elnök, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje meghívására Brüsszelben találkoztak kedden Európa legfontosabb kisebbségvédelmi szervezeteinek vezetői, akik többek közt abban állapodtak meg, hogy az Európai Parlamentben egységes stratégiát követve lépnek fel a választásokat követően kisebbségi ügyekben, kiemelten az uniós kisebbségvédelmi törvényt kérő Minority SafePack európai polgári kezdeményezés kapcsán, amelyért mindannyian lobbizni fognak.

Részvétnyilvánítás
2019.03.05. | Részvétnyilvánítás

RMDSZ: továbbra is azt szorgalmazzuk, hogy a 114-es sürgősségi kormányrendeletet csak 2020-ban ültessék gyakorlatba
2019.03.04. | gazdaság

Az RMDSZ továbbra sem ért egyet a kormány 114-es számú sürgősségi kormányrendeletével, amely hatástanulmány nélkül alapjaiban befolyásolná és változtatná meg a fiskális és gazdasági rendszerre vonatkozó törvényeket Romániában. A parlament ezen a héten a miniszterelnök jelenlétében vitatta meg újból ezt a sürgősségi kormányrendeletet és a várható következményeit. A képviselőházi plénumi vitán Benedek Zakariás ismertette az RMDSZ álláspontját, beszédében elmondta, hogy a Szövetség számos módosító javaslatot dolgozott ki ezen kormányrendelet javítására.

A Szövetségi Állandó Tanács rangsorolta az RMDSZ jelöltjeit az európai parlamenti választásokra

Szilágysági fiatalokkal találkozott Hegedüs Csilla

A Szilágy megyei Krasznán gyűjtött támogatói aláírásokat az RMDSZ európai parlamenti választáson való indulásához Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke Bogya Miklós polgármester társaságában. Az aláírásgyűjtést követően részt vett a szilágysági fiatalok fórumán is, ahol felhívta a figyelmét arra, hogy a májusi választások után összeálló új európai törvényhozás feladata lesz az új városfejlesztési, infrastrukturális, vállalkozásfejlesztő, ifjúsági alapokat és más pénzeket összefogó költségvetés megszavazása, és a közösség érdeke, hogy megmaradjanak, növekedjenek az uniós támogatások.