Főoldal > Hírek
Ülésezett a dicsőszentmártoni kerületi választmány
2011.11.29. | Maros

2011. november 28-án tartotta kerületi választmányi ülését a dicsőszentmártoni szervezet.

Huszadik évfordulóját ünnepelte a Sipos Domokos Kórus
2011.11.28. | Maros

2011. november 27-én került sor a Dicsőszentmártoni Magyar Napok záró rendezvényére, mely alkalommal a Sipos Domokos Kórus fennállásának 20.-ik évfordulóját is megünnepelték.

Székelyföld infrastrukturális fejlesztése továbbra is prioritás

„Az elmúlt években a Székelyföldön jelentős előrelépések történtek, ami a közlekedési infrastruktúrát illeti. A megyei és a helyi önkormányzatok számtalan kormányprogram és pályázat révén nem csak az úthálózat javítására és felújítására szereztek támogatást, hanem a víz-, csatornahálózatok kiépítésén és a gázellátás terén is hatalmas fejlődés történt a térségben” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök november 26-án, szombaton, Székelykeresztúron, ahol részt vett a város egyik legfontosabb közlekedési csomópontjának az átadásán.

Körforgalmakat ígért a miniszter
2011.11.27. | Kovászna , Infrastuktúra

Hétvégén személyesen ellenőrizte az útépítési munkálatokat Háromszéken Anca Boagiu szállítási miniszter. A tárcavezető elégedett volt a fejleményekkel, november 26-án, szombaton, Ozsdolán azt is elmondta, hogy a meglévő országutak karbantartására is lesz pénz.

Brüsszelbe utaznak a WEBkastély vetélkedő legjobb csapatai - Sógor Csaba: „Mindnyájunk felelőssége a múlt emlékeinek megőrzése”
2011.11.27. |

A gernyeszegi Teleki –kastély udvarmesterei és az olaszteleki Daniel-kastély apródjai vehették át a Brüsszelbe szóló meghívókat Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselőtől, a WEBkastély vetélkedőn elért kimagasló teljesítményükért.  Az egy hónapon át zajló verseny november 26-án, a keresdi Bethlen-kastélyban egy díjátadó ünnepséggel zárult, amellyel egyidőben Kastély-napot is tartottak.

Egyházi épületek és ravatalozók építésének támogatásáról döntött Hargita Megye Tanácsa
2011.11.26. | Székelyföld , Hargita

1 138 000 lej egyházi támogatás odaítéléséről döntött Hargita Megye Tanácsa a november 25-i tanácsülésen. A pályázati úton odaítélt összegeket egyházi épületek és ravatalozók építésére nyerték el a Hargita megyei egyházak. A pénteki tanácsülésen tizenegy termelő vette át a Székely termék védjegy használati jogát tanúsító okiratot.

Átadták a 2011-es Európai Ifjúsági Károly-díjat
0000.00.00. | Európai Parlament

Az Európai Ifjúsági Károly-díjat az Európai Parlament és az aacheni székhelyű Nemzetközi Károly-díj Alapítvány közösen ítéli oda minden évben olyan fiataloknak, akik projektjükkel az európai fiatalok közti tapasztalatcserét és egymás kultúrájának megismerését segítik elő.

Kelemen Hunor és Orbán Viktor találkozója - Jó úton az RMDSZ és a FIDESZ kapcsolatának rendezése
2011.11.24. | magyar-magyar

Hivatalos találkozóra került sor Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és Orbán Viktor, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség elnöke között, ma, november 24-én, Budapesten. A magas szintű találkozón a felek megállapították, hogy a FIDESZ és az RMDSZ közötti kapcsolat rendezése „jó úton halad, hiszen ugyanabba az európai, politikai családba tartozunk, nemzetstratégiai és nemzetpolitikai kérdésekben ugyanazt az álláspontot képviseljük”.