Főoldal > Hírek
RMDSZ: kijavítjuk a gyermeknevelési pótlékról szóló alkalmazhatatlan liberális tervezetet
2019.02.11. | család
Visszaható erejű rendelkezést tartalmaz, ezért formahibás és alkalmazhatatlan a gyermeknevelési pótlék növeléséről szóló liberális jogszabály-tervezet, ezért nem tudta az RMDSZ szenátusi frakciója szavazatával támogatni. Úgy fogjuk kijavítani a képviselőházban, hogy a két éven aluli gyermekeknek járó 200 lejes támogatás 300-ra, a két éven felülieknek járó 84-ről 150 lejre növekedjen.

Az erdélyi magyarság jövője az EU-ban van

Elsősorban a média formálta Európa-képet kívánták árnyalni azzal a pénteki találkozóval, ahol Sógor Csabát és Winkler Gyulát kérdezték arról, mi történik Európában, milyen változást hozott az Európai Unió az erdélyi magyar közösség életében. Az RMDSZ EP-képviselői a Háromszéki Ifjúsági Tanács meghívására Kovásznán vettek részt egy interaktív beszélgetésen.

Szélesebbre nyitja kapuit az RMDSZ a fiatalok előtt - Kelemen Hunor szövetségi elnökkel találkozott a MIÉRT vezetősége
2019.02.08. | MIÉRT

A következő négy évben hangsúlyosabban jelenik meg a fiatalok képviselete az RMDSZ-ben, a Magyar Ifjúsági Értekezlet pedig támogatja Kelemen Hunor szövetségi elnök újabb jelöltségét.

Kezdődnek az Örökségünk őrei verseny megyei döntői
2019.02.05. | Ifjúság

Az Európai Unióban követendő példaként említett Örökségünk Őrei – fogadj örökbe egy műemléket országos örökségvédelmi vetélkedőn résztvevő csapatok Kolozs, Maros és Szatmár megyében versenyeznek a regionális döntőbe való továbbjutásért. A diákok össze kell állítsanak egy tevékenységnaplót, amely tartalmazza az online és offline munkáikat. A szakmai zsűri megyénként három csapatot juttat a márciusi regionális döntőbe.

Újabb tízezer lejes bírságot rótt ki a CNA a közösségünket sértegető RealitateaTV-re
2019.02.05. | Jogi ügyek

A Talk News december 4-i adásában, a gyulafehérvári nyilatkozat televíziós vitáján nem adták meg a válaszadás lehetőségét Tánczos Barna szenátornak, Denise Rifai műsorvezető pedig megvető kijelentésekkel illette a magyar közösség törekvéseit. Az Audiovizuális Tanácsot (CNA) a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat értesítette a tapasztalt visszaélésről, amely a televízióra kirótt bírság mellett a műsorvezetőt is elmarasztalta.

Fejlődő Erdélyt! Közösségünk gyarapodását szorgalmazzuk az új parlamenti ülésszakban is
2019.02.05. | Szenátus

Az RMDSZ képviselőházi és szenátusi frakciója az elmúlt hétvégén együttes ülésen összegezte a tavaszi ülésszak prioritásait.

Fiatalokkal erősítik az Összetartozunk programot – tízéves a székely-szórvány program
2019.02.03. | Ifjúság

Az Összetartozunk székely-szórvány program erős közösségépítő és identitáserősítő jelleggel bír, az elkövetkezőkben pedig nagyobb hangsúlyt fektetnek a fiatalok és ifjúsági szervezetek bekapcsolására is, hangzott el február 2-án, szombaton az Árkosi Felnőttképző Központban, ahol a Kovászna megyével együttműködő Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó megyei magyar közösségek képviselői és háromszéki művelődési szakemberek tanácskoztak, egyeztették az idei tevékenységeket. A találkozó alkalmat adott arra is, hogy értékeljék a tízéves program eredményeit.

Jóváhagyták a jelölési dokumentációkat

Az RMDSZ választási bizottsága jóváhagyta a február elsejei határidőig beérkezett öt jelölési dokumentációt: a május 26-ai európai parlamenti választáson Hegedüs Csilla, Oltean Csongor, Sógor Csaba, Vincze Lóránt és Winkler Gyula egyaránt megméretkezhet.