Főoldal > Területi Hírek
Családoknak szóló tevékenységek támogatására pályázhatnak a megyei tanácsnál
2017.04.12. | területi hírek

„Egyre kevesebb időt töltünk a családunk körében, mivel egyre több fiatal megy külföldre, és ott keres megélhetési lehetőséget, a szülők pedig kénytelenek minél többet dolgozni, így kevés idejük marad a gyermekeikre, pedig a szeretteinkkel töltött időnél nincs értékesebb” – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az intézmény családoknak szóló tevékenységeket támogató programja kapcsán, amelyre idén is lehet pályázni.

A székelyföldi turizmus fejlesztéséről tanácskoztak Csíkszeredában
2017.04.12. | területi hírek

Hogyan tud Székelyföld, mint turisztikai desztináció még erőteljesebben megnyilvánulni? Hogyan segítheti a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás a helyi vállalkozókat, hogy növelni tudják a vendégéjszakák és a térségbe vonzott turisták számát? – erről tartott megbeszélést az érintettekkel hétfőn a Hargita Megye Tanácsa által létrehozott fejlesztési társulás.

Moldovában népszerűsítették Háromszéket
2017.04.12. | területi hírek

Háromszéket népszerűsítették a Moldovai Köztársaság beli Kisinyovban (Chișinău) az április 6-9. között megszervezett Turism.Leisure.Hotels-2017 nevű vásáron a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársai.

A kortárs irodalmat népszerűsítik Csíkszeredában
2017.04.12. | területi hírek

Április 11-én, József Attila születésnapján ünepeljük a Magyar Költészet Napját. Ez évben Hargita Megye Tanácsa munkaközössége is csatlakozott a Posztolj verset mozgalomhoz.

Az erdélyi magyar orvostársadalom ünnepe Kovásznán
2017.04.07. | Kovászna , területi hírek

Több mint négyszáz orvos vesz részt Kovásznán az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya által szervezett 27. Tudományos Ülésen. Az esemény ünnepélyes megnyitóját csütörtök este tartották, amelyen részt vett a rendezvény fővédnökeként Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke is, aki üdvözlő beszédében az orvosok aktív részvételét kérte a háromszéki gyógyturizmus szakmai megalapozásában és népszerűsítésében.

Német partnerrel fejleszti ipari parkjait a Bihar Megyei Tanács
2017.03.30. | területi hírek

Az ipari parkok fejlesztésére vonatkozó együttműködési megállpodást írt alá Kölnben Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke. Ennek értelmében az INGO Diplomaten International szakemberei, az országban elsőként Bihar megyében indítanak úgynevezet I2P projektet. Ennek célja a munkahelyteremtés valamint a szakemberképzés. Utóbbit a duális oktatás illetve a felnőttképzés révén oldják meg, külön hangsúlyt fektetve a munkanélküliek átképzésére.

Bihar megye fő fejlesztési irányvonalairól tárgyaltak
2017.03.16. | területi hírek

Bihar megye fő fejlesztési irányvonalainak megállapítását célzó egyeztető kerekasztal keretében találkozott márciusban két alkalommal az öt parlamenti jelenléttel bíró politikai alakulat bihari képviselete: a Szociáldemokrata Párt, a Nemzeti Liberális Párt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Liberális Demokrata Szövetség, valamint a Mentsük meg Romániát Szövetség.

Pályakezdési lehetőségekkel várja a Kolozsváron tanuló egyetemistákat Hargita Megye Tanácsa

Székelyföldi karrierépítésre ösztönözte a kolozsvári egyetemistákat Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke egy kötetlen péntek délutáni kávéházi beszélgetés alkalmával március 3-án. A kolozsvári Café Bulgakov irodalmi kávéházban 25 résztvevővel zajlott eseményen a megyei tanács elnöke és Szőcs-Mátyás István, a Menedzsment vezérigazgatóság vezetője Hargita Megye Tanácsának egyetemisták számára ajánlott lehetőségeit mutatta be.